Brioşe cu iaurt şi telemea

Sunt ideale pentru gustarea celor mici, pentru pachetul de şcoală, dar şi ca aperitiv pentru mesele de sărbătoare.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • ½ linguriţă sare
  • 1 linguriţă cimbru
  • ½ linguriţă busuioc
  • 3 cepe verzi
  • 75 g mălai grisat
  • 100 g telemea
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g Iaurtul de altădată
  • 160 ml lapte
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul.

Se amestecă făina cu praful de copt şi sarea. Se adaugă cepele verzi tăiate, cimbrul, busuiocul, mălaiul şi telemeaua sfărâmată.

Într-un alt bol, batem iaurtul, laptele, uleiul şi ouăle. Se toarnă peste făină şi se amestecă totul cu un tel, numai cât să se încorporeze făina.

Umplem formele de brioşe, astfel încât să fie ¾ pline. Se dau la cuptor 20-25 de minute sau până când încep să se rumenească.
Se lasă să se răcească.