Chec cu iaurt şi lămâie

Rapid de făcut, ingredientele le ai mereu la îndemână, foarte parfumat, iar dimineaţa alături de o ceaşcă de ceai sau cafea o feliuţă de chec cu lămâie şi iaurt îţi face ziua din start bună.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • Un pahar din Iaurtul de altădată
  • Doua pahare rase de zahăr
  • Trei pahare cu vârf de făină
  • Un pahar de ulei
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • O linguriță de suc de lămâie
  • Un praf de sare
  • O linguriță de praf de copt

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul, unge tava de chec cu unt și tapeteaz-o cu făină.
Amestecă ouale cu zaharul, bine, pănă când se fac spumă, adaugă uleiul, lingurița de suc de lămâie și iaurtul, apoi continuă să amesteci.
Adaugă făina, coaja de lămâie și praful de copt și omogenizează compoziția încet, ca să nu se lase.
Răstoarnă în tavă și coace timp de 20-30 de minute la 200 de grade.
Checul cu lămâie și iaurt este gata când capătă o culoare frumoasă și este consistent la atingere.
Este bun rece, simplu, pudrat cu zahăr, dar poate fi glazurat cu sirop de fructe sau ciocolată.

Poftă bună!