Iaurt pentru un zâmbet frumos

Iaurtul este un superaliment pentru dinţi. Iaurtul este mai popular ca niciodată ca o alegere sănătoasă pentru cei care doresc să-și completeze dieta cu un aliment care le va ajuta sănătatea în general. Câteva studii din ultimii ani au arătat că iaurtul are si alte beneficii  decat cele pentru sănătatea digestivă.

Iată cum iaurtul vă poate ajuta să vă păstrați zâmbetul:

Iaurtul ajută gingiile

Un studiu japonez efectuat pe 1.000 de adulți a relevat că cele mai sănătoase gingii s-au găsit la persoanele care au mâncat cel mai mult iaurt. Probioticele, „bacteriile bune” găsite în iaurt, sunt motivele posibile, deoarece aceste culturi active pot ajuta la încetinirea creșterii bacteriilor care provoacă cariile.

Iaurtul întărește dinții

Iaurtul este bogat în calciu, care ajută la menținerea dinților puternici. Calciul este necesar pentru menținerea densității oaselor scheletice în anii de depunere, atunci când corpul crește cel mai mult. Din acest motiv, copiii beneficiază în special de calciul găsit în iaurt. Odată ce apar dinții permanenți, calciul continuă să ajute la prevenirea cariilor dentare, păstrând puternic smalțul.

Iaurtul combate respiraţia urât mirositoare

Cercetătorii au descoperit că consumul unei cantităţi de 200 g de iaurt pe zi reduce respirația urât mirositoare cauzată de compuși precum hidrogen sulfurat. Se dovedește că probioticele găsite în iaurt ajută la ținerea sub control a bacteriilor „mirositoare”.

Iaurtul scade aciditatea din gură

Bacteriile cauzatoare de carii iubesc o gură acidă. Iaurtul combate acest lucru prin echilibrarea nivelului de PH al gurii și crearea unui loc mai puțin ospitalier pentru ca bacteriile să prospere.

Cel mai bun iaurt pentru sănătatea dumneavoastră dentară este simplu și fără zahăr.

Dacă doriți un plus dulce la iaurtul dvs., puteți alege cu ușurință o cantitate mică de fructe proaspete sau un îndulcitor natural.

Mănâncă iaurt! Dinţii tăi vor fi mai frumoşi şi mai sănătoşi!