Iaurtul poate fi un înlocuitor excelent al untului

Iaurtul poate fi un înlocuitor excelent al untului în rețete, dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor sănătos, cu conținut scăzut de grăsimi și calorii. Iaurtul poate oferi o aromă bogată și o textură fină produselor coapte și celor de patiserie.

Atunci când înlocuiți iaurtul cu unt în rețete de coacere, cel mai bine este să urmați un raport de 1:1. Dacă în rețetă se specifică o cană de unt, atunci puteți înlocui untul cu o cană de iaurt. Cu toate acestea, iaurtul tinde să crească conținutul de umiditate într-o rețetă și, ca atare, brutarii sugerează folosirea iaurtului în locul untului în rețetele care necesită o cană sau mai puțin de unt.

Iaurtul este mult mai dens și are o consistență mai aproape de untul solid decât de cel topit. Prin urmare, atunci când utilizați iaurt în rețete de pâine sau prăjituri, va crea o consistență densă. Dacă compoziția este prea densă, aceasta poate fi remediată adăugând mai multe lichide din cele pe care le solicită rețeta.