Mini tarte cu iaurt și mure

Simple, dulci și ușoare, aceste minitarte sunt un minunat desert sau gustare de împărtășit cu prietenii sau familia într-o zi caldă. Nu porniți cuptorul, iar rezultatul este aproape crud!

Ingrediente

  • 2 căni de hrișcă
  • 1 linguriță lucuma (opțional)
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 pahar de curmale, opărite în apă fierbinte și fără sâmburi
  • 3 lingurițe ulei de nucă de cocos
  • Iaurtul de altădată
  • 1 lingură de pulbere matcha
  • 1 cană mure
  • 500 ml Iaurtul de altădată la care însă adăugăm 5-6 linguri zahăr
  • 2 pliculețe gelatină praf
  • 2 cutii smântână pentru frișcă 32%
  • 3-4 linguri zahăr pudră

Cupa pentru minitartă

Se macină hrișca pentru a o transforma în făină. Apoi adăugați zahărul, curmalele fără sâmburi și uleiul de nucă de cocos și amestecați. Adăugați iaurt până când se formează un aluat. Ar trebui să se lipească ușor de degete.

Ungeți formele de minitarte cu puțin ulei de cocos și apăsați aluatul. Lăsați să se răcească la congelator în timp ce faceți umplutura.

Umplutura

Gelatina se dizolvă în 200 ml apă rece și se lasă cam 15 minute. Apoi se dă la microunde pentru un minut – în funcție de cuptor – atât cât să se încălzească foarte bine, dar sa nu fiarbă! Se lasă la răcit.

Odată ce a ajuns la temperatura camerei se mixează foarte bine cu iaurtul.

Frișca scoasă din frigider se mixează bine cu zahărul pudră până se ține pe tel.

Cele două se combină.

Se taie bucățele murele (sau se lasă întregi), se aștern pe aluatul de tarte, peste care se adaugă compoziția de mai sus.

Pentru variație, puteți face 2 compoziții, una albă și alta în care amestecați puțin praf de matcha, pe care le asezați în straturi în forma de minitartă.

Se acoperă cu fructe de pădure, flori comestibile sau fulgi de nucă de cocos și se țin la frigider câteva ore sau peste noapte dacă aveți răbdare.