Omletă la cuptor, cu brânză şi iaurt

Omleta la cuptor, cu brânză şi iaurt poate fi o opţiune minunată pentru un mic dejun sănătos şi rapid. Dacă  nu vrei sa faci omleta clasic, pe foc, poţi opta pentru a o găti în cuptor, oferindu-i un aspect de tartă şi o textură mai fină.

Timp preparare: 30 de minute
Nivel dificultate: uşor
Ingrediente principale: ouă, brânză, iaurt

Ingrediente pentru Omleta la cuptor, cu brânză şi iaurt:

  • 3 ouă
  • 200 g de brânză telemea
  • 100 g din Iaurtul de altădată
  • 25 g de unt, 1 lingură de pesmet
    După preferinţă poţi adăuga ciuperci, ceapă verde tăiată mic, ardei gras roşu pentru puţină culoare, verdeaţă (mărar sau pătrunjel) şi de ce nu, poate şi câteva bucăţele de carne (şuncă sau cârnat, piept de pui prăjit…după preferinţe şi dietă)

Cum prepari Omleta la cuptor, cu brânză şi iaurt:

Amestecă în robot sau în blender ouăle, cu iaurtul şi telemeaua, până ce totul devine o pastă compactă. Unge o tavă cu unt şi presară puţin pesmet, pentru ca omleta să nu se lipească. Bagă tava la cuptorul încins în prealabil pentru 15 minute. Răstoarnă omleta pe un platou.
Omleta la cuptor, cu brânză şi iaurt este un preparat delicios pentru întreaga familie.