Plăcintă cu iaurt

„Nu-i loc pentru estet să fie trist,
Căci şi bucătăria e o artă,
Atunci când bucătarul e artist.”
Păstorel Teodoreanu

Dacă n-aţi încercat până acum această plăcintă, v-o recomand din toată inima. Este foarte gustoasă şi foarte uşor de făcut. Nu este un desert de gală, însă fiecare feliuţă te îmbie la alta.

INGREDIENTE

  • 12 foi de plăcintă
  • 8 ouă
  • 300 gr zahăr
  • 900 gr Iaurtul de altădată
  • 150 gr stafide
  • coajă de lămâie rasă
  • 200 ml ulei
  • esenţă vanilie
  • zahăr pudră pentru deasupra
  1. Ouăle se bat cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, esenţă de vanilie şi coaja de lămâie.
  2. Stafidele se lasă la înmuiat în puţină apă cu esenţă de rom.
  3. Se împart foile în patru rezultând trei foi pe strat. Se unge tava cu ulei şi se aşează primele trei foi unse fiecare cu ulei. Adăugăm o treime din compoziţia de iaurt şi presărăm deasupra 50 gr de stafide scurse bine. Urmează alternativ un strat de foi unse bine cu ulei şi un strat de cremă, până la epuizarea acestora.
  4. Se lasă în cuptorul preîncălzit cca 40-45 minute, la foc mediu, până ce se rumeneşte deasupra.
  5. După răcire, se porţionează după preferinţă şi se ornează cu zahăr pudră.
  6. Să ne povestiţi cum a ieşit!