Roșii deshidratate cu iaurt rece

Ingrediente

  • 350 g (12,5 oz) roșii chery
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • ¾ linguriță de semințe de chimen
  • ½ linguriță de zahăr brun
  • 3 căţei de usturoi, decojiţi şi fin feliaţi
  • 3 fire de cimbru
  • 3 crenguţe de oregano proaspăt
  • 1 lămâie – jumătate tăiată în 3 felii, cealaltă jumătate rasă
  • sare și piper negru
  • 250 g (9 oz) Iaurt
  • ½ linguriţă de fulgi de chilli

Instrucțiuni

  1. Încălziți cuptorul la 200°C (400°F)
  2. Puneți roșiile într-un vas de coacere care este suficient de mare. Se adaugă uleiul, chimenul, zahărul, usturoiul, cimbrul, crenguţele de oregano, fâșiile de lamaie, un vârf de sare și piper. Amestecați cu mâinile.
  3. Coaceți timp de 20 de minute, până când roșiile încep să se strângă și sucul bolborosește, apoi setați cuptorul pe modul grătar și coaceți timp de încă 5 – 7 minute, până când roșiile încep să se înnegrească în partea superioară.
  4. În timp ce roșiile se prăjesc, amestecați iaurtul cu coaja de lămâie rasă și 1/4 lingură de sare și puneți-l la frigider.
  5. Când roșiile sunt gata, puneți iaurtul rece pe un platou mare sau într-un vas cu adâncime mare. Se pun roșiile fierbinți deasupra, precum și sosul din vas, coaja de lămâie, usturoiul și ierburile și se adaugă la sfârșit oregano și chilli. Serviți imediat cu câteva felii de pâine prajită.