Smoothie cu iaurt şi fructe

Aceasta este una dintre rețetele perfecte atunci când te loveşte pofta de zahăr. Zaharurile naturale din fructe ajută la satisfacerea poftei în timp ce îi oferă organismului nutrienți valoroşi. Preparatul conține toată fibra din fructe, astfel încât zahărul natural din fructe este absorbit lent, așa cum trebuie pentru menținerea sănătății.
Afinele sunt o sursă bogată de antioxidanți care ajută la eliminarea radicalilor liberi.

Vitamina B6 din banane este unul dintre principalii factori în producerea valorosului neurotransmițător cerebral, serotonina. Se consideră că o dietă săracă în nutrienți scade nivelul serotoninei în intestin și creier. Cercetările au asociat scăderea serotoninei cu anxietatea, reducerea motivației și poftele pentru alimente zaharoase, grase.

Iaurtul, alimentul viu, ajută la o digestie sănătoasă, datorită bacteriilor pe care le conține şi furnizează organismului o sursă importantă de vitamine (Complexul B în special ) şi de săruri minerale.

Vă propunem, deci un mic dejun rece, cremos, natural dulce și răcoritor, gustare sau desert care ajută la stingerea poftelor de zahăr și susține în mod natural nivelurile de serotonină.

Ingrediente:

 1. 2 banane, decojite, feliate și congelate peste noapte
 2. afine proaspete 125 g
 3. Iaurtul de altădată 125 ml
 4. esenţă de vanilie
 5. 1 linguriță de nucă de cocos și un plus pentru decor
 6. 2-3 cuburi de gheață
 7. afine proaspete sau congelate, mure și banane feliate pentru decor (opțional)

Instrucțiuni

 1. Amestecaţi toate ingredientele împreună într-un blender
 2. Se toarnă într-un castron, se decorează cu nucă de cocos, fructe de pădure și banane feliate și se servește refrigerat.

Notițe

 1. Orice resturi se vor păstra la frigider într-un recipient etanș până la 2 zile.
 2. Lăsaţi-vă pradă imaginaţiei şi faceţi orice combinaţii de fructe care vă plac. Încercaţi şi cu ciocolată.