Turte cu iaurt

Ingrediente:

  • 2 căni de făină
  • 1 2/3 căni de Iaurtul de Altădată
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de praf de copt
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele împreună pentru a forma un aluat moale și omogen. Nu este nevoie să frământați prea mult acest aluat, pentru a nu face aluatul prea dur.

Împărțiți aluatul în bile de dimensiuni egale. Întindeți fiecare bilă într-o foaie cu grosimea de aproximativ de 5 mm și diametrul de 20 cm.

Încălziți o tigaie din fontă la foc mediu timp de 10 minute. Nu este nevoie de ulei sau să ungeți tigaia. Coaceți turtele pe ambele părți până se rumenesc, aproximativ 1 – 1,5 minute pe fiecare parte.

Când sunt coapte se unge fiecare lipie cu unt și se suprapun una peste alta.